×

Pensionarii cu venituri sub 1830 de lei pot cumpăra medicamente compensate cu 90%.

Pensionarii cu venituri sub 1830 de lei pot cumpăra medicamente compensate cu 90%.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a adus vești bune pentru pensionari și alte categorii vulnerabile, prin publicarea unui ghid care le oferă acces la medicamente compensate cu procente considerabile.

Pensionarii cu venituri sub 1830 de lei beneficiază de compensare de 90%

Conform ghidului emis de CNAS, pensionarii cu o pensie lunară care nu depășește 1.830 de lei pot achiziționa medicamente din sublista B cu o compensare de 90%. Detaliile complete sunt disponibile în ghidul publicat de CNAS, care stabilește nivelul compensării pentru diverse categorii de medicamente.

Procente de compensare pentru diverse categorii de medicamente

Sublista A – 90% compensare

Sublista B – 50% compensare

Sublista C – 100% compensare

Sublista D – 20% compensare

Sublista E – 50% sau 100% compensare

Nivelul de compensare variază în funcție de categoria medicamentului, ajungând până la 1000% în anumite situații. Lista completă cu medicamente este disponibilă aici.

Alte categorii care beneficiază de medicamente compensate

În afara pensionarilor, și alte categorii precum copiii între 0 și 18 ani, gravidele și lehuzele, tinerii între 18 și 26 de ani, ucenicii sau studenții, au acces la medicamente gratuite suportate din Fond.

Medicamente compensate pentru afecțiuni specifice

Medicamentele compensate sunt prescrise și decontate pentru afecțiunile specificate în „Rezumatul caracteristicilor produsului” aprobat de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România sau în condițiile prevăzute în protocoalele terapeutice.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul