×

Scandal la Judecătoria Mangalia: Inspecția Judiciară intervine în cazul judecătoarei care a făcut o gafă gravă.

Scandal la Judecătoria Mangalia: Inspecția Judiciară intervine în cazul judecătoarei care a făcut o gafă gravă.

Un scandal de proporții a izbucnit la Judecătoria Mangalia, după ce o judecătoare a făcut o gafă gravă în timpul procesului lui Vlad Pascu, șoferul care a provocat un accident tragic în stațiunea 2 Mai. Inspecția Judiciară a intervenit în acest caz pentru a investiga mai îndeaproape comportamentul magistratului.

Sesizarea Inspecției Judiciare

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în urma reacțiilor publice și a declarat că acțiunea lor vizează respectarea obligației de studiere a dosarelor anterior ședinței de judecată, comportamentul judecătorului în sala de judecată și posibile situații de incompatibilitate legate de dosarul menționat.

Reacțiile părinților

Părinții victimelor s-au declarat revoltați de atitudinea judecătoarei, exprimându-și dezaprobarea față de modul în care s-a desfășurat procesul. Ei au subliniat impactul emoțional al întrebării judecătoarei referitoare la prezența uneia dintre victime în sala de judecată.

Amânarea procesului

Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat din cauza unor probleme cu reprezentarea sa legală. Unul dintre avocații săi a refuzat să-l mai reprezinte, iar celălalt se afla în grevă, ceea ce a dus la amânarea ședinței.

Problemele legate de controlul rutier

S-a evidențiat și o posibilă neglijență din partea poliției în ceea ce privește controlul rutier efectuat asupra lui Vlad Pascu înainte de accident. Chiar dacă mașina pe care o conducea nu avea asigurare RCA, acesta a fost lăsat să plece fără a fi testat și pentru consumul de droguri.

Concluzii

Scandalul de la Judecătoria Mangalia ridică semne de întrebare asupra modului în care este gestionat un proces atât de sensibil. Este esențial ca justiția să fie administrată cu profesionalism și empatie, iar astfel de incidente să fie evitate în viitor.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul