×

ING Bank România lansează serviciul de geolocalizare pentru clienți, provocând probleme mari pentru CEC Bank și Banca Transilvania.

ING Bank România lansează serviciul de geolocalizare pentru clienți, provocând probleme mari pentru CEC Bank și Banca Transilvania.

ING Bank România a lansat recent un serviciu inovator care a pus pe jar alte bănci din piață. Noul sistem de geolocalizare introdus de ING are ca scop principal prevenirea tranzacțiilor frauduloase și protejarea clienților de eventuale operațiuni suspecte realizate din alte zone geografice.

Problemele pentru CEC Bank și Banca Transilvania

Implementarea acestui serviciu de către ING Bank România a provocat o agitație serioasă în rândul competitorilor săi, în special pentru CEC Bank și Banca Transilvania. Schimbările majore aduse în sistemul bancar au pus presiune pe aceste instituții financiare, care se văd acum în dificultate în fața concurenței acerbe.

Funcționalitatea de geolocalizare

Protecție sporită pentru clienți

Prin intermediul acestui serviciu inovator, clienții ING pot beneficia de o protecție suplimentară împotriva tranzacțiilor frauduloase și a operațiunilor suspecte. Geolocalizarea permite detectarea tranzacțiilor neobișnuite la punctele de vânzare și a transferurilor bancare efectuate din alte arii geografice, oferind astfel un nivel înalt de securitate pentru utilizatorii băncii.

Mod de funcționare și activare

Pentru a activa serviciul de geolocalizare, clienții ING trebuie să permită accesul la locația dispozitivului mobil utilizat pentru autentificare. Acest lucru va permite sistemului să monitorizeze coordonatele GPS și să detecteze potențiale tranzacții frauduloase desfășurate în zone geografice diferite.

Control total pentru utilizatori

Geolocalizarea poate fi dezactivată sau reactivată de către clienți în orice moment, oferindu-le astfel controlul asupra propriilor date și informații personale. Prin intermediul aplicației Home’Bank pentru Android sau iOS, utilizatorii pot gestiona setările de securitate și pot activa sau dezactiva funcționalitatea de geolocalizare conform preferințelor lor.

ING Bank România demonstrează încă o dată că se află în fruntea inovației în domeniul bancar, oferind clienților săi soluții moderne și eficiente pentru protecția datelor și a tranzacțiilor financiare.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul