×

Satul Gresia din județul Prahova: Terenul se vinde cu doar un leu, iar turiștii sunt atrași de liniște și frumusețile naturale

Satul Gresia din județul Prahova: Terenul se vinde cu doar un leu, iar turiștii sunt atrași de liniște și frumusețile naturale

În ciuda creșterii prețurilor imobiliare din ultimii ani, există o excepție notabilă în județul Prahova, la doar câțiva kilometri de București. Satul Gresia, aparținând comunei Starchiojd, se distinge prin oferta sa incredibilă: metrul pătrat de teren se vinde cu doar un singur leu. Deși pare greu de crezut într-o perioadă în care prețurile imobiliare au atins cote semnificative, autoritățile locale afirmă că aceasta este realitatea în satul Gresia.

Un sat abandonat, dar cu potențial turistic

Aflat la doar câțiva kilometri de agitația capitalei, satul Gresia este în prezent nelocuit, ultimul localnic stingându-se din viață acum doi ani. Primarul satului, Cornel Gârbea, a declarat că din cei 8 locuitori ai satului, în prezent nu a mai rămas niciunul. Cu toate acestea, paradoxal, există un interes crescut din partea unor potențiali cumpărători care doresc să achiziționeze un teren în județul Prahova.

Liniste și frumusețile naturale atrag turiștii

„Nu puțini sunt cei care ar vrea să își cumpere aici un petec de pământ pentru a se bucura de liniște și aer curat”, a spus primarul. Oferta aparent incredibilă vine cu un aspect trist: depopularea. Cu ultimul locuitor dispărut acum doi ani, satul Gresia reprezintă un exemplu al tendințelor demografice din unele zone rurale din România, unde oamenii sunt atrași de agitația urbană și de posibilitățile oferite de orașe.

Potrivit pentru investiții în turism rural

Cu terenurile vândute la un leu metrul pătrat, satul Gresia ar putea deveni o destinație atractivă pentru investiții în turism rural. Liniștea și frumusețile naturale din zonă ar putea atrage turiști dornici să scape de aglomerația urbană și să se bucure de peisajele pitorești. Autoritățile locale speră că această ofertă unică va aduce noi oportunități pentru dezvoltarea comunei Starchiojd și a zonei înconjurătoare.

Reînvierea unui sat uitat

În timp ce unii pot vedea depopularea ca pe un semn al decăderii, există și oportunitatea de a reînvia satul Gresia. Cu investiții în infrastructură și promovarea turismului rural, acest mic colț de Prahova ar putea deveni din nou locuit și prosper. Cu toate acestea, este important ca autoritățile să găsească un echilibru între păstrarea liniștii și frumuseților naturale ale satului și dezvoltarea economică sustenabilă.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul