×

Salariile profesorilor vor crește semnificativ! Vezi cât vor primi lunar dascălii din toată țara, indiferent de specializare.

Salariile profesorilor vor crește semnificativ! Vezi cât vor primi lunar dascălii din toată țara, indiferent de specializare.

Salarile profesorilor vor crește semnificativ!

Salariile profesorilor din România vor înregistra creșteri semnificative!

După ce sindicatele profesorilor au organizat o grevă anul trecut, în final au reușit să obțină promisiuni din partea Guvernului privind majorarea salariilor. Chiar dacă nu toate revendicările au fost acceptate, dascălii se vor bucura totuși de venituri mai mari, chiar duble.

Salarii brute în creștere

Conform declarațiilor oficiale ale ministrului Educației, Ligia Deca, salariile profesorilor vor înregistra creșteri medii de peste 50% în perioada iunie 2023 – iunie 2024. Această majorare va fi implementată treptat și va acoperi toate specializările.

Astfel, salariul brut al unui profesor debutant va depăși 6.400 de lei, în timp ce un profesor cu peste 25 de ani vechime și grad didactic I va avea un salariu brut de peste 10.200 de lei.

Salarii nete și sporuri

Este important de menționat că aceste sume reprezintă salariile brute, iar sumele primite în mână vor fi mai mici. Astfel, un profesor debutant va încasa aproximativ 37,44 lei net, iar un profesor cu 25 de ani vechime va primi în jur de 5.967 lei net.

Deși la aceste sume se pot adăuga și sporuri, nu toți dascălii se încadrează pentru a le primi.

Creșteri salariale și pentru directorii de școli

În plus, directorii de școli vor beneficia și ei de majorări salariale. Acestea vor fi resimțite încă din luna ianuarie.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că salariile personalului din învățământ au înregistrat o creștere medie de 25-30% în anul precedent, iar pentru anul curent se preconizează o creștere medie de 20%. Astfel, între iunie 2023 și iunie 2024, se va înregistra o creștere totală de peste 50% în medie în sistemul de învățământ.

Pentru directorii de școli, creșterea salarială, în comparație cu luna decembrie, va fi de aproximativ 30% începând cu luna ianuarie, iar în iunie, aceasta va ajunge la aproximativ 36%. Acestea sunt creșteri semnificative și vor aduce beneficii considerabile în ceea ce privește veniturile profesorilor și directorilor de școli din România.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul