×

„Salvamont – Zeci de persoane salvate de pe munte în ultimele 24 de ore”

„Salvamont – Zeci de persoane salvate de pe munte în ultimele 24 de ore”

Zeci de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore de către echipajele Salvamont din întreaga țară. Potrivit informațiilor furnizate de Dispeceratul Național Salvamont, au fost înregistrate 51 de apeluri de urgență, cele mai multe solicitări venind din partea Salvamont Lupeni, cu un număr de 9 apeluri. Alte zone cu apeluri multiple includ Salvamont Voineasa, Salvamont Maramureș și Salvamont Predeal.

În total, 53 de persoane au fost salvate în cadrul acestor intervenții, dintre care 24 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru a fi transportate la spital. Echipajele Salvamont au reușit să intervină prompt și eficient pentru a acorda asistență și a asigura salvarea celor aflați în dificultate.

Pe lângă apelurile de urgență, Salvamont a primit și 47 de solicitări pentru informații și sfaturi legate de traseele turistice din zona montană și domeniile schiabile. Aceste informații sunt deosebit de importante pentru turiștii care doresc să se bucure în siguranță de frumusețea naturii și activitățile montane.

Echipajele Salvamont reprezintă un pilon esențial în asigurarea siguranței și salvării celor aflați în dificultate în zonele montane. Acești profesioniști dedicati depun eforturi considerabile pentru a interveni rapid și eficient, punându-și adesea chiar viața în pericol pentru a salva vieți umane.

În contextul creșterii numărului de persoane care aleg să petreacă timpul liber în natură, este esențial să fim conștienți de riscurile implicate și să fim pregătiți înainte de a porni într-o aventură montană. Este recomandat să avem echipament adecvat, să fim informați despre traseele pe care intenționăm să le parcurgem și să respectăm regulile de siguranță impuse de autorități.

Salvamont merită aprecierea și recunoașterea noastră pentru munca lor deosebită și sacrificiul personal pe care îl fac în fiecare zi pentru a ne proteja și a ne salva viețile în cele mai dificile condiții.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul