×

România primește susținere din partea Slovaciei pentru adaptarea statutului de protecție a ursului la nivelul UE

România primește susținere din partea Slovaciei pentru adaptarea statutului de protecție a ursului la nivelul UE

În urma susținerii primite din partea Slovaciei pentru adaptarea statutului de protecție a ursului la nivelul Uniunii Europene, România se pregătește intens pentru reuniunea din 25 martie a miniștrilor mediului din UE.

România își propune să schimbe directiva europeană

Ministerul Mediului din România dorește să prezinte o propunere de adaptare a directivei europene, având în vedere situația actuală. Filip Kuffa, secretar de stat din Slovacia, a declarat că și alte state vor susține această inițiativă.

Directiva europeană, un obstacol în protecția ursului

Kuffa a subliniat că directiva europeană nu mai corespunde situației actuale și a afirmat că aceasta blochează acțiunile statelor membre. România își propune să schimbe această directivă pentru a asigura o protecție mai eficientă a ursului și a altor specii aflate în pericol.

România, în lupta pentru conservarea biodiversității

În contextul adoptării Pactului Verde de către eurodeputați, România se implică activ în conservarea biodiversității și menținerea populațiilor de carnivore mari, inclusiv urși. Cu toate acestea, eforturile țării noastre nu au avut succes în obținerea sprijinului statelor membre UE pentru relocarea unui număr de urși.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul