×

„România, înșelată de surogatul numit „aero-Schengen””

„România, înșelată de surogatul numit „aero-Schengen””

România, înșelată de surogatul numit „aero-Schengen”

Președintele AUR, George Simion, a acuzat că România a fost înșelată de „aero-Schengen”, un surogat prezentat ca o mare victorie de către Marcel Ciolacu și PSD. Potrivit liderului AUR, deschiderea spațiului maritim și aerian european pentru România nu înseamnă o apartenență deplină la spațiul Schengen, ci doar o fărâmătură aruncată de austrieci.

Victorie iluzorie

George Simion a subliniat că această deschidere nu aduce beneficii reale pentru români, ci doar iluzia unei victorii. Acesta a avertizat că românii vor continua să stea la cozi kilometrice la vămi și că transportatorii vor fi umiliți la frontierele de intrare în spațiul Schengen adevărat, pierzând astfel milioane de euro anual.

Aderare fragmentată

Simion a criticat guvernul actual pentru acceptarea unei aderări fragmentate la Schengen, în urma căreia România nu beneficiază de drepturi depline. El a subliniat că, deși România îndeplinește criteriile de aderare de peste 11 ani, este ținută în afara spațiului Schengen.

Lipsa unui calendar

Președintele AUR a punctat că în prezent nu există un calendar pentru deschiderea frontierei terestre către Schengen și că acest lucru contravine intereselor României. El a adăugat că există o secretomanie nejustificată în ceea ce privește acordul încheiat cu Austria și că românii trebuie să afle ce s-a negociat.

Întrebări fără răspuns

Simion a solicitat premierului României să răspundă la întrebările esențiale: dacă România va prelua migranți din Austria, ce a fost oferit în schimb de către guvernul PSD-PNL guvernului austriac și când va adera România la Schengen cu frontierele terestre.

Situația actuală ridică semne de întrebare cu privire la angajamentul real al României în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen și necesitatea transparenței în procesul de negociere.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul