×

Români reținuți pentru furtul a 400 de catalizatoare din Franța.

Români reținuți pentru furtul a 400 de catalizatoare din Franța.

Un grup de români a fost reținut pentru furtul a 400 de catalizatoare din Franța. Cei trei suspecți au fost arestați în vederea extrădării, fiind acuzați că au săvârșit furturi de catalizatoare auto în dauna a 395 de victime, majoritatea fiind persoane juridice.

Percheziții și descoperiri

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, au fost descoperite patru autovehicule de lux, ridicate în baza unor ordine de indisponibilizare. De asemenea, au fost găsite sume de bani în valută și lei, bijuterii, telefoane mobile, tablete și laptop-uri.

Extrădarea suspecților

Autoritățile judiciare franceze au emis mandate europene de arestare împotriva celor trei români, iar aceștia au fost predați Parchetelor de pe lângă Curțile de Apel Suceava și Craiova. Propuneri de arestare preventivă au fost formulate în vederea extrădării acestora.

Alți suspecți implicați

În același dosar, alți cinci cetățeni români au fost reținuți în Franța în legătură cu furturile de catalizatoare. Aceștia au fost implicați în activități ilegale similare și sunt în curs de urmărire penală.

Prejudiciu semnificativ

Prejudiciul creat de gruparea de români depășește suma de 4.000.000 euro, iar autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili întreaga amploare a infracțiunilor comise.

Colaborare internațională

Operațiunea de capturare a suspecților a fost posibilă datorită colaborării între autoritățile din Franța și România, subliniind importanța cooperării internaționale în combaterea infracționalității transfrontaliere.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul