×

Români infectați cu malarie după călătorii în Zanzibar

Români infectați cu malarie după călătorii în Zanzibar

Malarie în rândul românilor după călătorii în Zanzibar

Patru cazuri de persoane infectate cu malarie au fost înregistrate în ultima lună la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale din București, la cetățeni români care au călătorit în Zanzibar. Specialiștii atrag atenția asupra importanței tratamentului profilactic și informării medicale corespunzătoare înainte de călătoriile în zone endemice.

Importanța tratamentului profilactic împotriva malariei

Reprezentanții Societății Române de Boli Tropicale și Medicina Călătoriei, precum și ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” au subliniat importanța realizării tratamentului profilactic împotriva malariei, precum și a altor boli specifice, atunci când sunt programate călătorii în zone endemice. În ultima lună, la spitalul menționat s-au înregistrat patru cazuri de malarie severă la pacienți care au călătorit recent în Zanzibar.

Apel către public și agenții de turism

În acest context, specialiștii lansează un apel către publicul larg, subliniind importanța informării medicale corespunzătoare în legătură cu călătoriile spre anumite destinații turistice. De asemenea, agențiile de turism sunt îndemnate să îndrume turiștii către cabinetele medicale specializate în boli infecțioase și medicina călătoriei, pentru a obține informațiile medicale necesare înainte de plecarea în călătorie.

Semnele și simptomele malariei

Specialiștii avertizează că semnele și simptomele malariei pot include febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, diaree și alte manifestări. Diagnosticul malariei se realizează în urma unor analize specifice ale sângelui care se fac în unități medicale specializate.

Sursa: Monitorul de Cluj

Partajează acest conținut:

Publică comentariul