×

Rețeta autentică a sosului Ragu alla Bolognese – cum se face și de ce este atât de valoros

Rețeta autentică a sosului Ragu alla Bolognese – cum se face și de ce este atât de valoros

Rețeta autentică a sosului Ragu alla Bolognese – cum se face și de ce este atât de valoros

Sosul Ragu alla Bolognese este una dintre cele mai prețioase rețete tradiționale italiene, cunoscută pentru rafinamentul și autenticitatea sa. Această delicatesă este o combinație încântătoare de carne tocată, suc de roșii, ceapă, morcov și țelină, care îi conferă un gust bogat și reconfortant.

Originea acestui sos este strâns legată de regiunea Emilia Romagna, în special de orașul Bologna, unde a fost dezvoltat și apreciat de-a lungul secolelor. Rețeta a fost atât de valoroasă încât a fost înregistrată oficial de către Academia Italiană de Bucătărie în anul 1982, pentru a conserva autenticitatea și originalitatea sa.

Pentru a pregăti sosul Ragu alla Bolognese, se taie ceapa, morcovul și țelina cubulețe și se pun într-o tigaie împreună cu untul sau uleiul. Se amestecă până devin ușor moi, timp de aproximativ 4-5 minute. Apoi se adaugă carnea tocată și se amestecă cu grijă pentru a se asigura uniformitatea, evitând prăjirea acesteia.

După câteva momente, se adaugă vinul, sucul de roșii și supa de legume sau carne, iar compoziția se lasă să fiarbă la foc mic timp de 3-4 ore. Pe parcursul procesului de gătire, se poate adăuga supă sau apă caldă, dacă este necesar, pentru a menține consistența potrivită a sosului.

Este esențial ca sosul să fie gătit îndelung, astfel încât carnea să devină extrem de fragedă. În etapa finală a gătirii, se adaugă sarea și piperul conform preferințelor gustative individuale, iar laptele este adăugat pentru a tempera aciditatea specifică a roșiilor.

Sosul Ragu alla Bolognese poate fi servit alături de paste proaspete sau poate fi folosit în diverse preparate italiene, cum ar fi lasagna sau cannelloni. Acest sos autentic și valoros adaugă o notă de rafinament și savoare oricărui fel de mâncare.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul