×

Retailerii din California, obligați prin lege să aibă raioane cu jucării neutre din punct de vedere sexual

Retailerii din California, obligați prin lege să aibă raioane cu jucării neutre din punct de vedere sexual

Retailerii din California sunt acum obligați prin lege să aibă raioane cu jucării neutre din punct de vedere sexual. Această lege, care a intrat în vigoare recent, se aplică marilor retaileri de jucării cu cel puțin 500 de angajați.

Potrivit CNN, proiectul de lege a fost propus de Evan Low, membru al Adunării din California, care susține că această măsură va ajuta copiii să se exprime liber și fără prejudecăți. Scopul este de a permite copiilor să fie copii și să se joace cu jucării care nu sunt limitate de stereotipurile de gen.

Legea impune retailerilor să mențină o secțiune sau o zonă neutră din punct de vedere al sexului în magazinele lor fizice. Această secțiune trebuie să fie etichetată la discreția comerciantului cu amănuntul.

Magazinele care nu se conformează cerințelor noii legi pot fi amendate cu sume între 250 și 500 de dolari, în funcție de numărul de încălcări ale prevederilor legale.

Această măsură este văzută ca un pas important în direcția egalității de gen și a promovării unei diversități mai mari în opțiunile de jucării disponibile pentru copii. Prin încurajarea raioanelor cu jucării neutre din punct de vedere sexual, se speră că se va reduce stereotipizarea și că copiii vor avea mai multe opțiuni pentru a-și dezvolta interesele și creativitatea.

Deși legea a fost adoptată cu o majoritate largă de voturi, există și critici care susțin că ar trebui să fie păstrată libertatea de alegere a comercianților și că aceasta ar putea duce la o creștere a costurilor pentru magazinele de jucării.

În concluzie, această lege privind raioanele cu jucării neutre din punct de vedere sexual în magazinele din California reprezintă o mișcare importantă în direcția promovării egalității de gen și a libertății de exprimare a copiilor.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul