×

Andreas Wellinger și Anze Lanisek, învingătorii etapelor din Germania la Turneul celor 4 Trambuline 2023-2024

Andreas Wellinger și Anze Lanisek, învingătorii etapelor din Germania la Turneul celor 4 Trambuline 2023-2024

Andreas Wellinger și Anze Lanisek, învingătorii etapelor din Germania la Turneul celor 4 Trambuline 2023-2024

Turneul celor 4 Trambuline a ajuns la etapele din Germania, iar competiția a fost dominată de Andreas Wellinger și Anze Lanisek. Primele două etape desfășurate în Oberstdorf și Garmisch-Partenkirchen s-au încheiat cu victoria generală a lui Andreas Wellinger, care a câștigat prima etapă și a terminat pe locul 3 în cea de-a doua etapă.

La Oberstdorf, Wellinger l-a devansat pe Ryoyu Kobayashi din Japonia, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Stefan Kraft din Austria. Cu toate acestea, în runda a doua din prima zi a lui 2024, Wellinger nu a mai putut să repete performanța din runda inaugurală și a fost depășit de Anze Lanisek din Slovenia, care s-a impus ca marele câștigător, dar și de Ryoyu Kobayashi.

Cu toate acestea, după cele două runde, Wellinger se menține pe primul loc în clasamentul general, cu un avans de 1,8 puncte față de Ryoyu Kobayashi, de două ori câștigător al Turneului celor 4 Trambuline.

În etapa de la Garmisch-Partenkirchen, organizatorii au anunțat că 21.000 de oameni au asistat la competiție, record pentru o competiție organizată de Anul Nou.

Turneul celor 4 Trambuline, ajuns la ediția a 72-a, este un eveniment de tradiție care reunește cei mai buni săritori cu schiurile din lume. Competiția se desfășoară anual pe final de lună decembrie și început de lună ianuarie, iar în acest an a început pe 28 decembrie 2023 și se va încheia pe 6 ianuarie 2024.

Favoriții ediției 2023-2024 sunt austriacul Stefan Kraft, liderul la zi din Cupa Mondială la sărituri cu schiurile, dar și Andreas Wellinger, Ryoyu Kobayashi, Karl Geiger, Pius Paschke, Anze Lanisek, Halvor Egner Granerud, Jan Hoerl, Marius Lindvik M și Gregor Deschwanden.

Turneul celor 4 Trambuline se desfășoară în două țări, Germania și Austria. Primele două etape au fost organizate pe trambulinele din Oberstdorf și Garmisch-Partenkirchen, iar următoarele două vor avea loc la Innsbruck și Bischofshofen.

În cadrul competiției, fiecare trambulină are propriile caracteristici. De exemplu, trambulina din Oberstdorf, Schattenbergschanze, are un punct K la 120 de metri și o dimensiune la 137 de metri. Recordul pentru această trambulină îl deține Sigurd Pettersen, care a sărit 143.5 metri în anul 2003.

În mod normal, în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile se sare în două manșe, iar în final se stabilește învingătorul. Însă, formatul pentru Turneul celor 4 Trambuline este diferit. După ședința de calificare, se stabilesc perechi de câte doi săritori, iar învingătorul din fiecare pereche

Partajează acest conținut:

Publică comentariul