×

Propunerea de închidere a supermarketurilor în weekend, analizată de Guvernul Ciolacu

Propunerea de închidere a supermarketurilor în weekend, analizată de Guvernul Ciolacu

În urma discuțiilor de astăzi de la Palatul Victoria, Guvernul condus de Marcel Ciolacu analizează propunerea micilor comercianți privind închiderea supermarketurilor în weekend, pentru a susține afacerile locale și producția internă.

Impactul unei posibile închideri a supermarketurilor

Premierul Ciolacu recunoaște că o astfel de decizie nu este una ușoară, dar se ia în calcul posibilitatea aplicării acestei măsuri. Se evaluează impactul asupra nevoilor cetățenilor și asupra mediului de afaceri.

Soluția propusă de reprezentanții micilor magazine

Propunerea inițială a micilor comercianți era închiderea supermarketurilor în weekend, însă având în vedere dificultatea aplicării acestei măsuri, s-a sugerat ca toate magazinele să își restricționeze programul sâmbăta și duminica, începând de la ora 13:00. Scopul acestui demers este de a încuraja cumpărăturile în magazinele mici și tradiționale în timpul săptămânii.

Sprijinirea producției locale și a lanțului scurt de aprovizionare

Executivul caută soluții pentru promovarea produselor românești prin intermediul micilor rețele locale de magazine, care ar putea susține producătorii locali. PSD și Marcel Ciolacu promovează ideea achizițiilor publice de alimente conform unui criteriu verde, care ar sprijini firmele românești și ar reduce impactul asupra mediului.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul