×

Probleme tehnice majore cu e-Factura! ANAF amână amenzi record pentru companii.

Probleme tehnice majore cu e-Factura! ANAF amână amenzi record pentru companii.

Probleme tehnice majore cu e-Factura! ANAF amână amenzi record pentru companii

Cererea mediului de business către statul român

În contextul problemelor tehnice majore cu sistemul e-Factura, companiile din România solicită statului să amâne aplicarea amenzilor record până când infrastructura ANAF va fi funcțională și stabilă în proporție de 99,99%. NextUp, una dintre principalele companii de software din țară, a transmis către Ministerul Finanțelor această solicitare, propunând o amânare de până la șase luni pentru a permite autorităților să remedieze problemele existente.

Problemele actuale cu sistemul e-Factura

Serverele ANAF sunt indisponibile frecvent, iar documentele transmise prin e-Factura de către contribuabili nu sunt receptate corespunzător. Companiile se confruntă cu dificultăți în transmiterea facturilor către ANAF, deși sunt pregătite să utilizeze sistemul e-Factura. Infrastructura și serverele instituției financiare nu fac față volumului mare de documente, ceea ce generează blocaje și întârzieri în procesul de transmitere a informațiilor.

Necesitatea unei infrastructuri digitale funcționale

Conform declarațiilor din mediul privat, statul român ar trebui să se concentreze pe dezvoltarea unei infrastructuri digitale stabile și eficiente înainte de a impune sancțiuni pentru neconformitate cu sistemul e-Factura. Amânarea aplicării amenzilor ar oferi autorităților posibilitatea de a rezolva problemele existente și de a asigura buna funcționare a sistemului în viitor.

Impactul asupra antreprenorilor și IMM-urilor

Antreprenorii și IMM-urile din România resimt efectele negative ale problemelor tehnice cu e-Factura, care generează stres și dificultăți în activitatea de zi cu zi. Companiile apelează la soluții software pentru a transmite facturile în SPV rapid și fără efort, dar se confruntă cu situația în care documentele nu sunt recepționate de ANAF din cauza deficiențelor infrastructurii existente.

Concluzie

În lumina problemelor tehnice majore cu sistemul e-Factura, amânarea aplicării amenzilor pentru companii este considerată o măsură necesară pentru a permite statului român să remedieze deficiențele și să ofere o infrastructură digitală funcțională. Mediul de business așteaptă ca autoritățile să acționeze în favoarea contribuabililor și să asigure o tranziție eficientă către sistemul e-Factura.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul