×

Alarmant: Peste 40% din legumele românești conțin substanțe periculoase

Alarmant: Peste 40% din legumele românești conțin substanțe periculoase

În urma unui studiu alarmant realizat de Autoritatea Națională Fitosanitară, s-a descoperit că peste 40% din legumele românești conțin substanțe periculoase. Acest procent în creștere ridică semne de întrebare asupra siguranței alimentare și a impactului asupra sănătății populației.

Legumele Românești, un Pericol pentru Sănătate

Analiza a cuprins peste 1.300 de probe de legume din România, iar rezultatele sunt îngrijorătoare. Cele mai periculoase legume identificate au fost mărarul, salata și roșiile, care au prezentat niveluri ridicate de pesticide și alte substanțe toxice.

Riscurile pentru Sănătate

Specialiștii avertizează că expunerea îndelungată la aceste pesticide poate crește riscul de apariție a unor boli grave precum cancerul limfatic, gastric, mamar sau uterin, precum și leucemia. În plus, pot apărea și probleme neurologice degenerative și dereglări ale funcțiilor endocrine.

Recomandările Specialiștilor

Medicul toxicolog Radu Țincu sfătuiește populația să acorde o atenție sporită igienei legumelor și fructelor, recomandând spălarea acestora cu atenție înainte de consum. Este esențial să limităm expunerea la aceste substanțe toxice pentru a ne proteja sănătatea.

Sursa: Digi 24

Partajează acest conținut:

Publică comentariul