×

Preşedintele UEFA, comparat cu Kim Jong-un: Reacţia sa la acuzaţii și controverse

Preşedintele UEFA, comparat cu Kim Jong-un: Reacţia sa la acuzaţii și controverse

Preşedintele UEFA, comparat cu Kim Jong-un: Reacţia sa la acuzaţii și controverse

Preşedintele Uniunii Europene a Asociaţiilor de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, a fost recent comparat cu liderul nord-coreean Kim Jong-un. Această comparaţie a apărut în contextul controversei legate de intenţia lui Ceferin de a îşi prelungi mandatul în funcţie.

Demisia directorului pentru fotbal al UEFA

Joi, directorul pentru fotbal al UEFA, Zvonimir Boban, a decis să îşi dea demisia în semn de opoziţie faţă de procedura iniţiată de Ceferin pentru a obţine reconfirmarea în funcţie până în 2031. Boban a transmis o scrisoare în care a exprimat îngrijorarea și dezaprobarea faţă de această intenţie.

Reacţia preşedintelui UEFA

Într-un interviu acordat publicaţiei The Guardian, Ceferin a comentat această comparaţie cu Kim Jong-un, negând orice asemănare între el și liderul nord-coreean. El a subliniat că această comparaţie a fost făcută în mod exagerat și că este doar unul dintre numeroasele atacuri la adresa sa.

Preşedintele UEFA a respins acuzaţiile de autoritarism și a susţinut că decizia de a candida sau nu pentru un nou mandat este pur și simplu a sa. El a menţionat că nu doreşte să discute prea mult despre această problemă, deoarece consideră că oamenilor nu le pasă prea mult de ea.

Propunerea de prelungire a mandatului

Aleksander Ceferin, care conduce UEFA din septembrie 2016, a prezentat în decembrie o propunere de amendament pentru a permite prelungirea mandatului său. Această propunere va fi supusă la vot în cadrul Congresului UEFA din 8 februarie.

Deşi această propunere nu elimină limitarea la trei mandate, ea permite extinderea mandatului lui Ceferin dincolo de această limită. Cu toate acestea, amendamentul precizează că această regulă nu se aplică mandatului actual al preşedintelui, care a început înainte de 1 iulie 2017.

Decizia finală cu privire la prelungirea mandatului lui Ceferin va fi luată în cadrul Congresului UEFA, iar acesta a declarat că va anunţa decizia sa înainte de data respectivă.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul