×

Polonezii de la JNT Group investesc în industria vinului din România

Polonezii de la JNT Group investesc în industria vinului din România

Polonezii de la JNT Group investesc în industria vinului din România

Unul dintre cei mai mari producători, importatori și distribuitori de vinuri din Polonia, JNT Group (JNT), a semnat un acord condiționat pentru achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni al producătorului de vin Domeniile Boieru. Această tranzacție deschide noi oportunități pentru dezvoltarea industriei vinului în România.

Un pas important pentru JNT Group

JNT Group își consolidează poziția pe piața vinurilor prin achiziționarea Domeniilor Boieru. Această companie poloneză, cu o vastă experiență în industria vinului, are acum șansa de a construi o prezență puternică în România. Tranzacția va permite JNT Group să acceseze resursele și cunoștințele locale, precum și să-și extindă portofoliul de produse într-un nou teritoriu.

Domeniile Boieru – un producător de vinuri de succes

Domeniile Boieru, producătorul de vinuri românesc care urmează să fie achiziționat de JNT Group, deține 200 de hectare de podgorii în Ciumbrud și Sebeș și o unitate de producție cu o capacitate de 2,9 milioane de litri de vinuri frizzante și spumante. Compania are o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei în 2022 și un profit de aproape 70.000 lei. Cu 40 de angajați, Domeniile Boieru s-a impus ca un producător de vinuri de succes pe piața românească.

Oportunitate pentru dezvoltarea industriei vinului din România

Achiziționarea Domeniilor Boieru de către JNT Group este considerată o oportunitate uriașă pentru dezvoltarea industriei vinului din România. Investiția străină va aduce capital și cunoștințe noi în acest sector, contribuind la creșterea calității și diversității produselor românești. De asemenea, va avea un impact pozitiv asupra economiei locale, prin crearea de noi locuri de muncă și stimularea turismului viticol în regiunile în care activează Domeniile Boieru.

Concluzie

Investiția JNT Group în industria vinului din România prin achiziționarea Domeniilor Boieru reprezintă un pas important pentru dezvoltarea acestui sector. Aceasta aduce capital și know-how străin, deschizând noi perspective pentru producătorii locali și consolidând poziția României pe harta vinurilor de calitate. Tranzacția va avea un impact semnificativ asupra economiei și turismului viticol din regiunile în care activează Domeniile Boieru, contribuind la creșterea prestigiului vinurilor românești pe plan internațional.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul