×

Al Pacino – CV, Biografie, Surse de Venit, Intaltime, Familie, Avere

Al Pacino – CV, Biografie, Surse de Venit, Intaltime, Familie, Avere

Al Pacino: Biografie, Carieră și Viața Personală

Al Pacino, unul dintre cei mai talentați actori din industria filmului, s-a născut pe 25 aprilie 1940 în Manhattan, New York. Cu un nume real Alfredo James Pacino, actorul american a câștigat prestigiosul Premiu Oscar pentru cel mai bun actor și este recunoscut ca unul dintre câștigătorii Triple Crown of Acting.

Născut într-o familie de origine italiană-americană, Pacino provine dintr-o moștenire culturală bogată. Tatăl său, Salvatore Pacino, s-a născut în Corleone, Sicilia, în timp ce mama sa, de asemenea, cu origini italiene, era new yorkeză. Părinții lui Al Pacino s-au separat când el avea doar doi ani.

Încă de la o vârstă fragedă, Al Pacino a manifestat interes și pasiune pentru actorie. Deși nu se simțea confortabil în școală, participa cu bucurie la orele de teatru și își descoperea vocația în această direcție. Așa că a renunțat la școală și și-a început cariera jucând în piese mici de teatru. Cu toate acestea, nu a reușit să se întrețină din această activitate până în 1966, când s-a înscris la cursurile de actorie ale lui Lee Strasberg.

Filmografia lui Al Pacino este impresionantă și include numeroase pelicule celebre. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără „Me, Natalie”, „The Godfather”, „Scarecrow”, „Scarface”, „Sea of Love”, „Dick Tracy”, „Scent of a Woman”, „Heat”, „City Hall”, „The Devil’s Advocate”, „The Insider”, „Insomnia”, „The Recruit”, „Angels in America”, „The Merchant of Venice”, „Ocean’s 13” și „Righteous Kill”.

Pe parcursul vieții sale, Al Pacino a fost cunoscut pentru relațiile sale cu femei tinere și frumoase. A recunoscut deschis că nu poate fi fidel unei singure doamne și a avut numeroase iubiri cu modele celebre. Din aceste relații au rezultat trei copii.

Cu o avere estimată la peste 165 de milioane de dolari, Al Pacino a obținut de-a lungul carierei sale numeroase premii, inclusiv cinci Globuri de Aur. A primit două globuri de aur pentru cel mai bun actor într-o dramă, alte două pentru cel mai bun actor într-o miniserie sau film de televiziune și un premiu pentru întreaga sa activitate.

La vârsta de 83 de ani, Al Pacino rămâne un actor respectat și admirat în industria filmului. Cariera sa impresionantă și talentul său remarcabil îl fac unul dintre cei mai influenți actori ai generației sale.

Sursa de venit a lui Al Pacino provine atât din salariile obținute pentru rolurile sale în filme, cât și din contracte de publicitate sau alte proiecte. Cu toate acestea, actorul a reușit să-și construiască o avere semnificativă datorită succesului său în industria filmului.

Înălțimea lui Al Pacino este de 1,68 metri, iar greutatea sa este de 75 de kilograme.

Al Pacino rămâne unul dintre cei mai iconici și iubiți actori din lumea cinematografiei, iar contribuția sa în domeniul artistic va rămâne de neegalat.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul