×

Pensionarul care va primi mai puțini bani după recalculare.

Pensionarul care va primi mai puțini bani după recalculare.

Recalcularea pensiilor în România a stârnit controverse și neliniști printre pensionari. Unii vor primi mai puțini bani, în timp ce alții vor avea parte de surprize plăcute. Un astfel de caz este cel al unui pensionar care a muncit atât în țară, cât și în străinătate.

Impactul recalculării asupra pensionarilor

Începând cu data de 1 septembrie, fiecare pensionar din România va fi afectat de noile calcule propuse de Guvern. Chiar dacă autoritățile au promis că nicio pensie nu va scădea, unele persoane se vor confrunta cu reducerea sumelor primite lunar.

Cazul pensionarului cu o carieră împărțită între România și Italia

Un român care a muncit 27 de ani în țara sa natală și 7 ani în Italia a fost neplăcut surprins de recalcularea pensiei sale. Ministerul Muncii consideră perioada de muncă din România ca fiind mică, acordându-i un număr redus de puncte bonus.

Rezultatul recalculului și impactul asupra veniturilor

După aplicarea noilor formule de calcul, acest pensionar ar urma să primească o sumă cu 70 de lei mai mică, ajungând la 1.863 de lei. Cu toate acestea, el va beneficia de pensia actuală de 1.930 de lei, conform promisiunii autorităților de a nu reduce veniturile niciunui pensionar.

Situația dificilă a pensionarului și în Italia

Situația pensionarului nu este tocmai roz nici în Italia, unde a muncit și a contribuit la sistemul de pensii. Cu cerințe riguroase pentru a putea ieși la pensie și pentru a beneficia de venituri decente, acesta se vede obligat să continue să lucreze pentru a atinge nivelul necesar de cotizații.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul