×

Pensionarii vor primi bani în plus la pensie pentru călătoriile neutilizate

Pensionarii vor primi bani în plus la pensie pentru călătoriile neutilizate

Unii pensionari din România vor primi bani suplimentari la pensie pentru călătoriile neutilizate. Această măsură a fost adoptată tacit de Senat și ar putea aduce beneficii financiare considerabile pentru cei în vârstă.

Detalii despre proiectul de lege adoptat tacit în Senat

Proiectul de lege adoptat tacit în Senat propune acordarea unei compensații financiare pentru pensionarii care nu utilizează călătoriile cu tarif redus la care au dreptul conform Legii nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern.

Modul în care se va acorda compensația financiară

Conform proiectului, pensionarii care nu utilizează călătoriile cu tarif redus vor primi o compensație financiară pentru acestea. Această compensație va fi acordată odată cu plata primei pensii a anului următor și va fi calculată conform unui ordin emis de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Scopul și beneficiile propunerii legislative

Inițiatorii proiectului susțin că această măsură vine în sprijinul persoanelor vârstnice, care se confruntă cu diverse probleme precum nivelul scăzut al veniturilor, gradul de sănătate precar, lipsa medicamentelor și asistența socială redusă. Astfel, pensionarii care nu utilizează călătoriile cu tarif redus vor putea beneficia de un sprijin financiar suplimentar pentru a-și acoperi nevoile.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul