×

Anchetă referitoare la plagiatul lui Ciucă clasată de procurorul Iorga Moraru, acum șefă la DNA

Anchetă referitoare la plagiatul lui Ciucă clasată de procurorul Iorga Moraru, acum șefă la DNA

Un scandal de proporții zguduie lumea justiției românești, odată cu dezvăluirile privind clasarea unei anchete referitoare la plagiatul lui Nicolae Ciucă de către procurorul Iorga Moraru, actual șef la DNA.

Decizia controversată a procurorului

Ancheta desfășurată de procurorul Iorga Moraru, în care se investiga modul de repartizare al unui dosar de la Curtea de Apel București legat de doctoratul lui Ciucă, a fost clasată în mod brusc. Suspiciunea că procedura de repartizare a dosarului a fost trucată a fost ignorată, iar dosarul a fost închis fără a se aduce clarificări.

Numirea politică la șefia DNA

Surprinzător, la scurt timp după clasarea anchetei, procurorul Iorga Moraru a fost numită în funcția de procuror-șef al Secției de combatere a corupției din cadrul DNA. Decizia de numire a fost exclusiv politică, fiind propusă de ministrul justiției, Alina Gorghiu, subordonată lui Ciucă în PNL.

Reacții și controverse

Această situație a stârnit valuri de critici și controverse în mediul juridic și politic. Avizul negativ al secției de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a fost ignorat, iar președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Mihaielei Iorga-Moraru în funcție, în pofida opoziției.

Concluzii și întrebări

Cum va reacționa opinia publică și cum va evolua acest scandal în viitor rămâne de văzut. Oricum ar fi, aceste evenimente ridică semne de întrebare serioase cu privire la independența și corectitudinea justiției în România.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul