×

Pensionarii pot primi 1.500 de lei în plus pe lună la pensie. Ce trebuie să facă.

Pensionarii pot primi 1.500 de lei în plus pe lună la pensie. Ce trebuie să facă.

Un anunț important a fost făcut pentru pensionarii din România, iar mulți ar putea fi extrem de bucuroși de aceste vești. Casa de Pensii a anunțat că unii pensionari ar putea primi până la 1.500 de lei în plus pe lună la pensie.

Recalcularea pensiilor și beneficiile aduse

Recalcularea pensiilor și aplicarea noii legi a pensiilor aduce cu sine o serie de surprize plăcute pentru pensionari. Daniel Baciu, șeful de la Casa de Pensii, a dezvăluit că unii pensionari pot beneficia de creșteri substanțiale în veniturile lunare.

Cine sunt pensionarii care pot primi aceste sume suplimentare?

Conform declarațiilor lui Daniel Baciu, pensionarii care se încadrează în această situație sunt cei care vor beneficia de creșteri suplimentare. Ca exemplu, a fost luat un tâmplar pensionar care în prezent primește o pensie de 2.192 de lei și are un stagiu contributiv de 36 de ani.

Cum se realizează calculul pensiilor?

Pentru calculul punctelor de stabilitate, se folosește doar stagiul de cotizare contributiv, care se compune din primele două componente, condiții normale și condiții de grupă. Un exemplu dat de Daniel Baciu arată că un pensionar din Sectorul 5 ar putea avea o creștere de 65,33%, adică aproximativ 1.500 de lei în plus la pensie, începând cu 1 septembrie 2024.

Este important ca pensionarii să fie la curent cu aceste schimbări și să urmărească informațiile oficiale de la Casa de Pensii pentru a beneficia de drepturile pe care le au.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul