×

Pensionarii cu stagii superioare și contribuții mici vor primi majorări de până la 90% a pensiilor actuale, anunță Casa de Pensii

Pensionarii cu stagii superioare și contribuții mici vor primi majorări de până la 90% a pensiilor actuale, anunță Casa de Pensii

Pensionarii cu stagii superioare și contribuții mici vor primi majorări de până la 90% a pensiilor actuale, anunță Casa de Pensii

Cea mai bună veste pentru pensionarii din România! Casa de Pensii a anunțat că anumite categorii de pensionari vor beneficia de majorări semnificative ale pensiilor actuale, ajungând până la 90% în unele cazuri. Această măsură vine în urma noii legi a pensiei, care aduce schimbări importante pentru sistemul de pensii din țară.

Majorări de până la 90% pentru pensionarii cu stagii superioare și contribuții mici

Conform informațiilor furnizate de președintele Casei de Pensii, începând cu data de 1 septembrie 2024, unii pensionari vor primi majorări de până la 90% a pensiilor actuale. Această creștere substanțială se va aplica în special celor care au avut stagii superioare de muncă și au contribuit cu sume mici la sistemul de pensii.

Simulările efectuate până în prezent arată că aceste majorări pot ajunge și la procente de 70% sau 80%, în funcție de stagiile de muncă și contribuțiile fiecărui pensionar. Potrivit președintelui Casei de Pensii, cei care au lucrat pe salariul minim pe economie vor fi printre cei mai avantajați de această măsură.

Procedura pentru obținerea majorărilor

Pentru a beneficia de aceste majorări, este important ca pensionarii să aibă puncte de stabilitate în sistemul de pensii. Cu cât aceste puncte sunt mai mari, cu atât creșterea pensiei poate fi mai mare, chiar și cu câteva sute de lei.

Este demn de menționat că aproximativ 95% din dosarele de pensii au fost deja reevaluate, iar procesul de evaluare se apropie de finalizare. Casa de Pensii lucrează intens pentru a finaliza acest proces și pentru a semna contractul subsecvent cu firma responsabilă de realizarea softului pentru calculul pensiilor pe noua formulă de calcul prevăzută în noua lege a pensiilor.

Colaborarea cu firma de mentenanță a sistemului informatic integrat al Casei Naționale de Pensii este esențială pentru a asigura că toți pensionarii, aproximativ 5 milioane, vor primi pensii recalculate conform noii formule de calcul începând cu luna septembrie 2024.

O veste bună pentru pensionarii din România

În concluzie, aceste majorări generoase ale pensiilor reprezintă o veste bună pentru pensionarii din România, în special pentru cei care au avut stagii superioare de muncă și contribuții mici la sistemul de pensii. Această măsură vine în sprijinul celor care au muncit ani de zile și au contribuit la dezvoltarea țării, oferindu-le un venit mai decent și o siguranță financiară mai mare în perioada pensionării.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul