×

Anastasia Lazariuc: Biografia unei cântărețe de succes

Anastasia Lazariuc: Biografia unei cântărețe de succes

Anastasia Lazariuc: De la începuturile în Republica Moldova la succesul internațional

Anastasia Lazariuc, una dintre cele mai cunoscute și apreciate cântărețe din Republica Moldova, a reușit să cucerească inimile publicului atât în țara natală, cât și în întreaga lume. Născută pe 6 iulie 1953 în Băcioi, lângă Chișinău, Anastasia a urmat o carieră muzicală impresionantă.

Talentul său muzical a fost descoperit încă de la o vârstă fragedă, iar pasiunea pentru muzică a fost încurajată de părinții săi. Anastasia a urmat Școala muzicală profesorală Ștefan Neaga din Chișinău și a absolvit secția de dirijat coral. Ulterior, a continuat studiile la facultatea de Regie din cadrul Institutului de Arte, absolvind în anul 1982.

De-a lungul carierei sale, Anastasia Lazariuc a interpretat numeroase piese de succes, printre care se numără „Până la lacrimi mi-e dragă viața”, „Seara albastră” și „Fuga, fuga”, semnate de compozitorul Ion Aldea Teodorovici. Succesul său muzical nu s-a limitat doar la Republica Moldova, ci a avut și turnee internaționale alături de formația Sonor, în țări precum Statele Unite ale Americii, India, Cambodgia, Belgia și Germania. De asemenea, a colaborat cu televiziunea națională din Rusia.

Recunoașterea talentului și a contribuției sale în domeniul muzical i-a adus Anastasiei Lazariuc titlul de Artistă Emerită a Republicii Moldova în anul 1982. De-a lungul carierei sale, ea a avut ocazia de a colabora și de a concerta alături de nume mari din industria muzicală românească, precum Alexandru Arșinel, Mihai Constantinescu și Anda Călugăreanu.

Viața personală a artistei a fost, de asemenea, subiect de interes pentru public. Anastasia Lazariuc a fost căsătorită cu Gheorghe Crigănuță între anii 1975 și 1990, având împreună doi copii. Fiica lor, Ileana Lazariuc, a fost partenera de viață a lui Ion Alexandru Țiriac și este în prezent alături de Sorana Cîrstea.

Anastasia Lazariuc s-a stabilit în România și a colaborat timp îndelungat cu Mihai Constantinescu, cu care a avut și o relație romantică, deși aceasta nu a fost recunoscută oficial. Povestea lor de dragoste a fost inspirația pentru cartea „Privighetoarea din vis”, scrisă de Elena Răileanu.

La vârsta de 70 de ani, Anastasia Lazariuc rămâne o personalitate marcantă în industria muzicală, continuând să cucerească publicul prin talentul și carisma sa. Succesul său internațional și recunoașterea de care se bucură în Republica Moldova sunt dovada incontestabilă a valorii sale artistice și a impactului pe care l-a avut în lumea muzicii.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul