×

Pensiile pentru milioane de pensionari scad în loc să crească de la 1 septembrie! Probleme mari la recalculare. Ce trebuie să faci ca să nu pierzi bani

Pensiile pentru milioane de pensionari scad în loc să crească de la 1 septembrie! Probleme mari la recalculare. Ce trebuie să faci ca să nu pierzi bani

În urma marelui anunț că pensiile vor crește de la 1 septembrie, mulți pensionari sunt acum în situația neplăcută de a vedea cum veniturile lor scad în loc să crească. Problemele la recalculare au creat o mare confuzie și nemulțumire printre beneficiari.

answear.ro

Care este problema cu recalcularea pensiilor?

Desi oficialitățile au promis o creștere a tuturor pensiilor, mulți pensionari se simt nedreptățiți la finalul procesului. Situația devine complicată pentru cei care au beneficiat de sporuri în timpul activității lor și care nu sunt recunoscute corespunzător în formula de calcul a noii legi a pensiilor.

Ce pot face pensionarii pentru a nu pierde bani?

Pentru a evita pierderile financiare, este esențial ca pensionarii să furnizeze dovezi ale sporurilor pe care le-au primit în timpul activității lor. Aceste dovezi, cum ar fi cele pentru performanțe în muncă sau ore suplimentare, pot fi adăugate manual la recalculare pentru a asigura o pensie corectă.

Ce se întâmplă cu pensionarii care nu mai pot obține dovezi?

Pentru cei care nu mai au acces la înregistrările sporurilor lor din trecut din diverse motive, situația poate deveni mai complicată. Unele companii sau fabrici în care au lucrat acești pensionari nu mai există sau nu mai dețin aceste informații. Cu toate acestea, este important ca cei care pot furniza astfel de documente să o facă la Casa de Pensii pentru a asigura un recalcul corect al pensiilor.

Cum pot pensionarii să-și protejeze drepturile?

În situația în care pensionarii nu sunt de acord cu recalcularea efectuată de Casa de Pensii, aceștia pot să acționeze în judecată instituția pentru a-și obține drepturile. Prin prezentarea unei adeverințe care atestă sporurile primite în timpul activității, aceștia pot solicita o recalculare corectă a pensiei conform valorilor reale.

Este crucial ca pensionarii să depună toate documentele relevante pentru a asigura un proces corect de recalculare a pensiilor și pentru a evita pierderile financiare.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul