×

Aurel Urziceanu: Biografia unei legendare cântărețe de jazz

Aurel Urziceanu: Biografia unei legendare cântărețe de jazz

Aura Urziceanu este o legendă a muzicii jazz, cu o carieră impresionantă și o viață plină de evenimente. Iată câteva aspecte interesante din biografia sa:

Talentul descoperit încă de mică

Aura s-a născut pe 14 decembrie 1946 la București și a fost îndrumată de tatăl său să studieze vioara încă de la vârsta de cinci ani. A absolvit canto și muzică ușoară la Școala Populară de Artă din București și a debutat cu piesa „Vreau să cânt și eu la televizor”.

De la muzică ușoară la jazz

Aura a început să cânte muzică ușoară în casele de cultură, dar a devenit cunoscută după ce a participat la un concert de amatori din cadrul Festivalului de la Mamaia. Ulterior, a făcut tranziția către jazz și a susținut primul său recital în acest gen la Student Club.

Controverse și decizii neașteptate

În ciuda zvonurilor privind etnia sa, Aura Urziceanu a negat cu fermitate apartenența la etnia rromă. În 2014, a renunțat la cetățenia română și s-a mutat în Canada, după un scandal legat de originea sa etnică.

O viață marcată de iubire și pierdere

Aura a fost căsătorită cu Ron Rully timp de 40 de ani, până la decesul acestuia în 2015. Ron Rully, toboșar în trupa lui Quincy Jones, i-a lăsat Aurei o avere impresionantă moștenită din muzică. Cu toate acestea, relația cu fiul său Elia a fost tensionată, acesta acuzând-o că l-ar fi neglijat.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul