×

Pensia minimă în România rămâne stabilă la 1.276 lei după marea recalculare din septembrie 2024

Pensia minimă în România rămâne stabilă la 1.276 lei după marea recalculare din septembrie 2024

După marea recalculare din septembrie 2024, pensia minimă în România rămâne stabilă la 1.276 lei. Acest lucru vine ca o veste proastă pentru unii pensionari, care ar fi putut să primească mai puțin decât primesc în prezent.

Cum afectează recalcularea unii pensionari

Un exemplu concret analizat de jurnaliștii de la România TV arată că un pensionar care a muncit doar 15 ani și câteva luni ar putea primi o pensie mai mică după recalculare. Deși a primit o creștere de 13,8% la începutul anului 2024, la recalculare acesta ar putea ajunge să primească o sumă mai mică decât cea actuală.

Regula în cazul unei pensii mai mici la recalculare

Potrivit legii, dacă un pensionar primește o sumă mai mică la recalculare decât are în prezent, acesta va rămâne cu pensia actuală în plată. Astfel, pensionarii care ar fi trebuit să primească mai puțin după recalculare vor beneficia în continuare de suma de 1.276 lei.

Perspective pentru pensiile din România

Oficialii au lăsat să se înțeleagă că aproximativ 2.000.000 de pensii nu vor crește la recalculare. Această situație poate fi dezamăgitoare pentru unii pensionari care sperau la o majorare a sumei primite lunar.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul