×

O nouă fabrică de anvelope Nokian Tyres în România: Salarii peste 5.800 de euro și sute de locuri de muncă disponibile

O nouă fabrică de anvelope Nokian Tyres în România: Salarii peste 5.800 de euro și sute de locuri de muncă disponibile

O nouă fabrică de anvelope Nokian Tyres va fi deschisă în România, iar aceasta aduce cu sine promisiuni de salarii atractive și sute de locuri de muncă disponibile. Compania finlandeză a luat decizia de a-și muta producția din Rusia în țara noastră, o mișcare care va avea un impact semnificativ asupra economiei locale și a forței de muncă.

Investiție masivă pentru crearea de locuri de muncă

Nokian Tyres a anunțat că va investi peste 650 de milioane de euro în construcția unei noi fabrici în județul Bihor. Acest proiect va genera peste 500 de locuri de muncă pentru români, contribuind astfel la creșterea economică a regiunii. Decizia de a transfera producția în România demonstrează încrederea companiei în forța de muncă și infrastructura locală.

Salarii avantajoase pentru angajați

Unul dintre aspectele remarcabile ale acestei investiții este nivelul salariilor oferite angajaților. Se estimează că salariile vor depăși 5.800 de euro net lunar, aproape dublu față de media salarială din regiune. Acest lucru nu doar atrage forța de muncă locală, dar și consolidează poziția Nokian Tyres ca un angajator de prestigiu.

Colaborare cu autoritățile locale

CEO-ul Nokian Tyres, Susanna Tusa, a subliniat importanța colaborării cu autoritățile române în realizarea acestui proiect. Compania a recunoscut contribuția Ministerului Muncii și Inspectoratului General de Stat pentru Inspecția Muncii în facilitarea acestei investiții de amploare.

Analiză atentă a locației

Înainte de a decide amplasamentul fabricii, Nokian Tyres a analizat cu atenție 40 de posibile locații. Criteriile luate în considerare au inclus forța de muncă disponibilă, infrastructura logistică, sursele de energie verde și accesul la calea ferată. Această abordare meticuloasă a asigurat alegerea unei locații optime pentru noua fabrică.

Impactul asupra pieței europene

Fabrica din Oradea se va concentra pe producția de anvelope pentru SUV-uri și alte vehicule de clasă mare, destinându-se piețelor din Europa Centrală. Această extindere a capacității de producție va consolida prezența Nokian Tyres pe piața europeană și va contribui la diversificarea portofoliului de produse.

Această decizie strategică a Nokian Tyres reprezintă nu doar o veste bună pentru economia locală, dar și o oportunitate pentru forța de muncă din România. Investiția masivă și salariile atractive oferite demonstrează angajamentul companiei finlandeze față de dezvoltarea pe termen lung a industriei de anvelope și a pieței de muncă din țara noastră.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul