×

O mie de lei pe lună pentru copiii cu handicap grav din Sectorul 1!

O mie de lei pe lună pentru copiii cu handicap grav din Sectorul 1!

În Sectorul 1 al Bucureștiului, copiii cu handicap grav care beneficiază de îngrijitor personal vor primi lunar o sumă de 1.000 de lei, conform unui proiect de hotărâre adoptat recent de către consilierii locali.

Sprijin financiar pentru copiii vulnerabili

Această inițiativă vine în urma unei decizii importante a autorităților locale de a veni în ajutorul familiilor cu copii cu nevoi speciale, care se confruntă cu dificultăți financiare în asigurarea îngrijirii acestora.

Impactul asistenței financiare

Prin acordarea acestui stimulent financiar lunar, se dorește reducerea riscului de sărăcie în rândul copiilor cu handicap grav și sprijinirea familiilor acestora în depășirea dificultăților financiare cu care se confruntă în viața de zi cu zi.

Conform strategiei naționale privind incluziunea socială

Decizia de a aloca această sumă de bani vine în conformitate cu Strategia Națională privind Incluziunea Socială și Reducerea Sărăciei 2020 – 2027, care subliniază importanța asigurării unui nivel minim de trai pentru categoriile vulnerabile din societate.

Un pas important către o societate mai incluzivă

Prin adoptarea acestui proiect de hotărâre, Sectorul 1 demonstrează preocuparea pentru bunăstarea copiilor cu handicap grav și dorința de a contribui la crearea unei societăți mai incluzive și echitabile pentru toți cetățenii săi.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul