×

Nicușor Dan aprobă protestul fermierilor și transportatorilor. Ce modificări aduce protestul în Piața Constituției?

Nicușor Dan aprobă protestul fermierilor și transportatorilor. Ce modificări aduce protestul în Piața Constituției?

Nicușor Dan aprobă protestul fermierilor și transportatorilor în Piața Constituției

După mai mult de o săptămână de blocare ilegală a principalelor intrări în Capitală, fermierii și transportatorii au primit în sfârșit undă verde pentru proteste. Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat pe contul său de Facebook că a acceptat o cerere de protest venită din partea acestora.

Protestatarii intenționau inițial să vină cu peste 15.000 de tractoare în Piața Victoriei, ceea ce ar fi avut un impact devastator asupra traficului deja aglomerat din București. Cu toate acestea, primarul a respins cererea, motivând că pasajul din Piața Victoriei nu ar fi putut susține greutatea masivă a utilajelor.

În cele din urmă, fermierii și transportatorii au primit autorizație pentru a protesta, însă nu în Piața Victoriei așa cum și-ar fi dorit, ci în parcarea din Piața Constituției. Protestul va avea loc în zilele de duminică, luni și marți și va fi limitat la 5000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete de tir.

Nicușor Dan a subliniat că protestul nu va afecta traficul din București și că organizatorul va trebui să transmită Jandarmeriei și Poliției lista utilajelor care vor intra în oraș. Cu toate acestea, numărul de participanți nu poate fi controlat și se estimează că acesta ar putea varia între 3000 și 15000 de persoane.

Protestul fermierilor și transportatorilor reprezintă o expresie a nemulțumirii acestora față de politicile guvernamentale care afectează sectorul agricol și de transport. Aceștia speră că prin protestul lor vor putea atrage atenția autorităților și vor obține modificări benefice pentru industria lor.

Cu toate acestea, este important ca protestul să se desfășoare într-un mod pașnic și să nu provoace perturbări majore în viața cotidiană a cetățenilor. Autoritățile trebuie să fie vigilente în asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pe durata protestului.

Rămâne de văzut cum se va desfășura acest protest și care vor fi rezultatele acestuia. Fermierii și transportatorii speră că vocea lor va fi auzită și că guvernul va lua în considerare revendicările lor legate de sprijinirea sectorului agricol și îmbunătățirea condițiilor de transport.

(Articol realizat pe baza informațiilor disponibile în presă)

Partajează acest conținut:

Publică comentariul