×

Ministrul Agriculturii neagă nostalgia pentru regimul comunist – Reacții aprinse în Parlament

Ministrul Agriculturii neagă nostalgia pentru regimul comunist – Reacții aprinse în Parlament

Reacții aprinse în Parlament după declarațiile ministrului Agriculturii despre regimul comunist

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a stârnit controverse în Parlament cu declarațiile sale referitoare la regimul comunist și fostul dictator Nicolae Ceaușescu.

Explicații controversate

Barbu a negat că ar fi făcut declarații de admirație pentru Ceaușescu, susținând că a fost interpretat greșit de către public. Acesta a explicat că nu poate fi nostalgic după regimul comunist, deoarece avea doar 10 ani la Revoluție.

Declarății criticate

Ministrul a provocat reacții aprinse atunci când a afirmat că își dorește să investească în sistemul de irigații din România, menționând că își amintește cu nostalgie de acesta. Declarația sa că „stuful este aurul verde al României”, făcută la un post de televiziune, a stârnit indignarea atât în coaliție, cât și în opoziție.

Moțiune împotriva ministrului

Deputații USR au reacționat prompt, depunând o moțiune simplă împotriva lui Florin Barbu, intitulată „Odele pentru Ceaușescu nu salvează agricultura românească”. Această acțiune a generat dezbateri aprinse în Parlament și a adus subiectul în atenția publicului.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul