×

Ministerul Educației rectifică regulamentul Olimpiadei de engleză 2024

Ministerul Educației rectifică regulamentul Olimpiadei de engleză 2024

Ministerul Educației rectifică regulamentul Olimpiadei de engleză 2024

Ministerul Educației a anunțat joi că a făcut o rectificare a regulamentului de organizare pentru Olimpiada Națională de Limba Engleză (ONLE) 2024, în urma nemulțumirilor exprimate de profesori. Prima variantă a documentului, publicată inițial de instituție, a fost criticată pentru introducerea unor limitări în comparație cu regulamentul aplicat în anul 2023.

După ce mii de profesori au exprimat nemulțumirea față de noul regulament în varianta inițială, Ministerul Educației a retras documentul și a publicat o nouă variantă. În această versiune revizuită a regulamentului, au fost eliminate limitări precum numărul maxim de elevi per clasă și regimul de studiu care pot trece de la etapa școlară la cea locală.

Una dintre modificările majore aduse regulamentului pentru ONLE în 2024 este nivelul mai ridicat de dificultate pentru cunoștințele de limbă. Astfel, elevii cu regim de predare intensiv sau bilingv vor fi evaluați conform unor niveluri mai înalte, în concordanță cu regimul de predare pentru clasele de liceu.

De exemplu, pentru elevii de clasa a IX-a cu regim de predare intensiv sau bilingv, nivelul vizat este B1+, în timp ce în regulamentul anterior era specificat doar nivelul B1. Pentru elevii de clasa a XI-a cu același regim de predare, nivelul atins este B2+, în comparație cu intervalul „B2 – C1” menționat în regulamentul precedent.

În ceea ce privește calendarul de desfășurare, etapa județeană a ONLE 2024 va avea loc pe 16 martie, iar proba orală va fi susținută pe 23 martie. Faza națională a competiției este programată să se desfășoare la Hunedoara, în perioada 27 aprilie – 1 mai.

Aceste modificări la regulamentul Olimpiadei de engleză au fost anunțate de Ministerul Educației împreună cu calendarul de desfășurare pentru olimpiadele naționale și concursurile școlare din 2024. În plus, au fost aduse și alte ajustări, precum includerea elevilor de clasa a VII-a la Olimpiada Națională de Chimie și reintroducerea participării claselor de gimnaziu la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” – OLAV 2024.

Aceste schimbări au fost întâmpinate cu bucurie de către elevi și profesori, întrucât oferă oportunități noi și mai adecvate pentru dezvoltarea și evaluarea cunoștințelor de limbă engleză la nivel național.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul