×

METEO. Un val de căldură neașteptat lovește România în această săptămână

METEO. Un val de căldură neașteptat lovește România în această săptămână

Un val de căldură lovește România în această săptămână

Un fenomen extrem a adus o vreme neașteptată începând de luni, 5 februarie. Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile vor crește într-atât încât vor depăși valorile normale pentru această perioadă. Meteorologii susțin că aceste temperaturi sunt mai ridicate chiar și decât cele de la începutul primăverii.

Vremea extrem de caldă

Potrivit prognozei meteo publicate de ANM, vremea de luni, 5 februarie, va fi extrem de caldă în întreaga țară. Maximele vor atinge în anumite zone 15 grade Celsius, în timp ce în altele vor ajunge până la 6 grade. Aceste temperaturi sunt neobișnuite pentru această perioadă a anului.

Minimele nocturne mai ridicate decât normalul

Temperaturile minime din timpul nopții vor fi și ele mult mai mari decât valorile normale. Acestea se vor situa între -1 și 7 grade Celsius, cu temperaturi mai ridicate în sudul țării.

Precipitații mixte și vânt puternic la munte

În zonele montane sunt așteptate precipitații mixte și vânt puternic. Vântul va sufla destul de puternic și în restul țării, cu intensificări în centrul, sudul și nord-estul teritoriului. Cerul va fi înnorat și se vor înregistra ploi pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice, iar în restul țării ploile vor fi mai puțin probabile.

Vremea în București

În București, vremea se anunță extrem de caldă pe parcursul zilei de luni, 5 februarie. Conform meteorologilor de la ANM, temperaturile maxime vor ajunge până la 15 grade Celsius. Și noaptea nu va fi foarte frig, cu temperaturi minime de 5-6 grade Celsius. Deși cerul va fi înnorat, probabilitatea de ploaie este redusă. Vântul va sufla puternic în prima parte a intervalului.

Sursa: example.com

Partajează acest conținut:

Publică comentariul