×

ANAF intensifică controalele în domeniul fiscal: Comercianții cu bani în bancă, în vizor!

ANAF intensifică controalele în domeniul fiscal: Comercianții cu bani în bancă, în vizor!

ANAF intensifică controalele în domeniul fiscal: Comercianții cu bani în bancă, în vizor!

Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) a anunțat că va intensifica controalele în domeniul fiscal, cu accent pe comercianții care au sume mari de bani în conturile bancare. Această decizie vine în urma persistenței fenomenelor de neconformare în domeniul comerțului, în special în ceea ce privește neemiterea bonurilor fiscale și neținerea documentelor de proveniență pentru bunurile vândute cu amănuntul.

Sute de comercianți sancționați în luna ianuarie 2024

În luna ianuarie 2024, ANAF a desfășurat o serie de controale antifraudă în zonele cu risc fiscal ridicat. În urma acestor controale, inspectorii antifraudă au identificat 772 de contribuabili care nu respectau prevederile legale. Aceștia nu dețineau documente de proveniență pentru bunurile din gestiune și nu emiteau bonuri fiscale pentru bunurile livrate cu amănuntul. Ca urmare a acestor constatări, au fost aplicate 839 de amenzi contravenționale în valoare totală de 3,88 milioane de lei.

Indisponibilizarea numerarului și bunurilor în valoare de 4,13 milioane de lei

Pentru a face față abaterilor, ANAF a decis să indisponibilizeze numerar și bunuri în valoare totală de 4,13 milioane de lei. De exemplu, în județul Arad, un operator economic a fost sancționat contravențional cu 15.000 lei, iar bunurile și numerarul acestuia au fost indisponibilizate în valoare totală de 1,15 milioane lei. Aceste măsuri drastice au fost luate pentru a descuraja practicile ilegale și pentru a proteja integritatea sistemului fiscal.

Acțiuni de control antifraudă la nivel național

ANAF a anunțat că acțiunile de control antifraudă vor continua la nivel național, având ca obiectiv prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Toate entitățile economice sunt sfătuite să respecte cu rigurozitate prevederile legale în domeniul fiscal, financiar și contabil.

Sursa: ANAF

Partajează acest conținut:

Publică comentariul