×

Medicii primesc 2.000 de lei în plus pentru a lucra la distanță de Galați

Medicii primesc 2.000 de lei în plus pentru a lucra la distanță de Galați

Într-un efort de a face față crizei de personal medical, autoritățile din Galați au implementat o serie de măsuri inovatoare pentru a atrage medicii să lucreze în spitalele din regiune.

Stimulente financiare pentru medicii din Tecuci și Tg. Bujor

Una dintre soluțiile adoptate a fost acordarea unui stimulent financiar lunar de 400 de euro pentru medicii care aleg să lucreze la distanță de orașul Galați, mai exact în spitalele din Tg. Bujor și Tecuci. Această măsură vine în contextul unei crize acute de personal calificat în sistemul de sănătate local.

Facilități suplimentare pentru atractivitate

În plus, pe lângă stimulentul financiar, autoritățile au inclus în pachetul de beneficii decontarea chiriei și transport gratuit pentru medicii care aleg să își desfășoare activitatea în aceste spitale.

Specializări esențiale precum fizicienii medicali

Un aspect important este și acela că măsurile implementate nu se adresează doar medicilor, ci și altor profesioniști esențiali în sistemul de sănătate, cum ar fi fizicienii medicali. Acești specialiști sunt de o importanță crucială, în special pentru secțiile de Radioterapie, având în vedere numărul mare de pacienți diagnosticați cu cancer.

În final, aceste inițiative au ca scop atragerea și reținerea personalului calificat în sistemul de sănătate din Galați, contribuind la îmbunătățirea accesului populației la servicii medicale de calitate.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul