×

Maia Sandu avertizează asupra unei campanii de denigrare – Îndemnul președintei Republicii Moldova pentru a combate dezinformarea

Maia Sandu avertizează asupra unei campanii de denigrare – Îndemnul președintei Republicii Moldova pentru a combate dezinformarea

Maia Sandu avertizează asupra unei campanii de denigrare – Îndemnul președintei Republicii Moldova pentru a combate dezinformarea

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a atras atenția asupra unei campanii de denigrare îndreptate împotriva sa și a conducerii țării, care are ca scop răspândirea de informații false și inducerea panică în rândul cetățenilor. Șefa statului a subliniat importanța analizării atente a știrilor și informațiilor online și a îndemnat cetățenii să nu cadă în capcana dezinformării.

Maia Sandu a avertizat că aceste atacuri asupra democrației nu se fac doar prin violență, ci și prin minciună și slăbirea încrederii în societate. În ultima perioadă, au apărut tot mai multe încercări de denigrare a sa, a conducerii democratice a Moldovei și a instituțiilor. Imagini video trucate, dezinformare și știri false au ca scop principal inducerea panică și divizarea societății, precum și slăbirea țării în fața influențelor externe. Maia Sandu a subliniat că aceste acțiuni au un interes meschin și sunt împotriva tuturor cetățenilor moldoveni.

Într-o aluzie la Rusia și interpușii săi, Maia Sandu a afirmat că aceștia au ajuns la un nivel ridicol și încearcă să slăbească Moldova prin propagandă și minciuni. În acest context, președinta Republicii Moldova a avertizat că minciunile vor continua și vor lua proporții tot mai mari.

Maia Sandu le-a cerut cetățenilor să analizeze cu atenție informațiile pe care le citesc și să nu cadă în capcana propagandei. Ea a subliniat că trebuie să avem încredere în Moldova și doar împreună vor reuși să construiască un viitor pe care și-l doresc cu toții.

Campania de dezinformare continuă – noi imagini video trucate circulă online

Potrivit NewsMaker, în mediul online a apărut un nou video în care se pretinde că șefa statului adresează un mesaj populației. Înregistrarea este un deepfake, în care o actriță imită vocea și înfățișarea Maiei Sandu. În video, aceasta ar felicita cetățenii cu prilejul Anului Nou și i-ar îndemna să o voteze din nou la alegerile prezidențiale de anul viitor.

În comunicatul emis vineri, Președinția Republicii Moldova a dezmințit autenticitatea declarațiilor atribuite șefei statului și a condamnat astfel de practici de dezinformare. Instituția prezidențială a solicitat cetățenilor să fie atenți la informațiile false care circulă în spațiul public și să se informeze doar din surse oficiale.

Este important ca cetățenii să fie conștienți de existența acestor campanii de denigrare și să nu se lase influențați de informații false. Doar prin informare corectă și discernământ putem combate dezinformarea și construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul