×

Lactate Natura reia producția mai devreme decât se aștepta

Lactate Natura reia producția mai devreme decât se aștepta

Lactate Natura revine în producție mai devreme decât se aștepta

După o suspendare de trei ani, producătorul de lapte și brânză Lactate Natura, controlat de SIF Oltenia, surprinde piața prin decizia de a-și relua activitatea mai devreme, chiar din luna martie. Această veste vine în contradicție cu anunțul făcut în urmă cu un an, când compania a anunțat că își va suspenda producția pentru o perioadă de trei ani.

Lactate Natura a fost lansată în 1991, prin preluarea patrimoniului fostei Întreprinderi de Industrializare a Laptelui Dâmbovița, devenind astfel cea mai mare fabrică de prelucrare a laptelui din județul Dâmbovița, cu o tradiție de peste 50 de ani.

Decizia de a reveni în producție mai devreme decât se aștepta reflectă o schimbare în strategia companiei, care își propune să răspundă mai bine nevoilor pieței și să se adapteze la noile tendințe din industrie.

De-a lungul timpului, brânza neambalată a devenit o concurență puternică pentru marii producători de brânzeturi, fiind comercializată în general în piețe sau magazine specializate unde vând mici producători. Potrivit datelor, 24% din cantitatea totală de brânză tare vândută în România este neambalată, ceea ce înseamnă rulaje de 236,7 milioane de lei sau 48,3 milioane de euro. Cu toate acestea, pandemia a redus ușor cota micilor producători.

Revenirea Lactate Natura în producție este o veste îmbucurătoare pentru industria laptelui și brânzeturilor din România, iar consumatorii vor putea beneficia în curând de produse proaspete și de calitate.

Cu toate acestea, este important să urmărim cu atenție evoluția companiei și să observăm dacă această decizie va avea un impact pozitiv asupra pieței și asupra consumatorilor.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul