×

ING Bank România acordă finanțare de două milioane de euro pentru protejarea zonelor naturale urbane din București.

ING Bank România acordă finanțare de două milioane de euro pentru protejarea zonelor naturale urbane din București.

ING Bank România a acordat recent o finanțare importantă pentru protejarea zonelor naturale urbane din București. Fondurile vor merge către proiectul Asociației Parcul Natural Văcărești, sprijinind eforturile de conservare a biodiversității în mediul urban.

Un Pas Important pentru Protecția Mediului Urban

ING Bank România a acordat o finanțare semnificativă de două milioane de euro Fundației Comunitare București, pentru a sprijini protejarea zonelor naturale din București. Acest parteneriat reprezintă un pas important în direcția conservării mediului urban și a promovării sustenabilității în capitală.

Extinderea Eforturilor de Conservare

Prin intermediul acestei finanțări, proiectul Asociației Parcul Natural Văcărești va putea extinde nivelul de protecție al zonelor urbane cu potențial ridicat de biodiversitate. Aproximativ 1,25 milioane de euro vor fi alocate pentru a sprijini inițiativele menite să conserve ariile naturale din București.

Beneficii pentru Zonele Naturale Urbane

Zone precum „Lunca” Dâmboviței, Pajiștea Petricani, lacurile Dobroiești și Valea Saulei, și Pădurea Băneasa vor beneficia de măsuri de conservare, contribuind astfel la protejarea unui patrimoniu natural impresionant din capitală. Aceste arii urbane adăpostesc diverse specii de plante și animale, iar eforturile de conservare vor asigura menținerea lor pentru generațiile viitoare.

Colaborare pentru Un Mediu Mai Sănătos

Platforma de Mediu pentru București

Fundația Comunitară București și ING Bank România colaborează la dezvoltarea Platformei de Mediu pentru București, un program care sprijină proiecte de mediu în capitală. Prin această colaborare, s-au susținut deja 13 proiecte cu finanțări totale de 3,6 milioane lei, implicând peste 520.000 de beneficiari direcți și indirecți.

Extinderea Programului pentru un Oraș Sustenabil

Programul s-a extins în 2023 prin lansarea a trei apeluri de finanțare în domeniile managementului deșeurilor, biodiversității urbane și eficienței energetice. Aceste inițiative vor contribui la transformarea Bucureștiului într-un oraș mai sustenabil și mai prietenos cu mediul înconjurător.

Implicare și Sustenabilitate

Prin parteneriatele și proiectele susținute, ING Bank România și Fundația Comunitară București demonstrează angajamentul lor față de protejarea mediului și promovarea unui stil de viață sănătos în capitală. Aceste eforturi comune sunt esențiale pentru asigurarea unui viitor durabil pentru București și locuitorii săi.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul