×

Greșeli frecvente care îți pot strica mașina de spălat rufe. Ce să eviți când speli hainele acasă

Greșeli frecvente care îți pot strica mașina de spălat rufe. Ce să eviți când speli hainele acasă

Mașina de spălat rufe este unul dintre electrocasnicele indispensabile din casa ta. Cu toate acestea, există anumite greșeli pe care mulți le facem atunci când ne ocupăm de spălarea hainelor, greșeli care pot duce la deteriorarea aparatului și chiar a hainelor noastre.

Umplerea excesivă a cuvei

Specialiștii recomandă să nu umplem complet cuva mașinii de spălat cu haine, deoarece acestea ar trebui să aibă spațiu suficient pentru a se mișca liber. Suprasolicitarea cuvei poate duce la defecțiuni și la deteriorarea aparatului, așa că este important să evităm umplerea excesivă.

Separarea hainelor

Pentru a obține cele mai bune rezultate la spălare, este indicat să separăm hainele albe de cele colorate și să le sortăm în funcție de temperatura specificată pe etichetă. Astfel, vom prelungi durata de viață a hainelor și a mașinii de spălat.

Utilizarea excesivă a înălbitorului

Înălbitorul este un produs de curățare agresiv și ar trebui folosit cu moderație. Este recomandat să-l utilizăm doar atunci când este necesară dezinfectarea țesăturilor sau îndepărtarea anumitor pete, pentru a evita deteriorarea hainelor și a mașinii de spălat.

Spălarea încălțămintei la mașină

E important să evităm spălarea încălțămintei la mașina de spălat, deoarece acest obicei poate duce la deteriorarea atât a adidașilor preferați, cât și a aparatului electrocasnic. Anumite obiecte nu ar trebui curățate în mașina de spălat, așa că este mai bine să le spălăm manual.

Curățarea mașinii de spălat

Murdăria acumulată în mașina de spălat poate cauza probleme în funcționare, cum ar fi scurgerea incorectă a apei sau distribuirea defectuoasă a detergentului. De aceea, este recomandat să curățăm periodic aparatul, spălând filtrele de scurgere, cauciucurile și sertarele pentru detergent.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul