×

Fermierii pot accesa finanțare nerambursabilă de 100% prin asociere.

Fermierii pot accesa finanțare nerambursabilă de 100% prin asociere.

În urma noilor reglementări din sectorul agricol și pomicol, fermierii au acum posibilitatea de a accesa finanțare nerambursabilă de 100% prin asociere. Această schimbare vine ca un sprijin important pentru grupurile de producători nou înființate, care pot obține fonduri pentru producția comercializată în primii cinci ani de la recunoaștere.

Detalii despre finanțarea nerambursabilă

Conform Ghidului solicitantului postat în dezbatere publică de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), finanțarea acordată este 100% nerambursabilă și nu poate depăși 10% din valoarea producției comercializate în primii cinci ani de la recunoaștere. De asemenea, suma maximă disponibilă este de 100.000 euro pe an.

Procesul de acordare a sprijinului

Sprijinul financiar se acordă sub formă de sumă forfetară, degresiv, plătită în tranșe anuale, pe o perioadă de maxim 5 ani de la recunoașterea grupului de producători. Aceste fonduri sunt acordate în baza unui plan de afaceri solid, care să susțină obiectivele propuse.

Cine sunt beneficiarii finanțării?

Beneficiarii eligibili pentru obținerea finanțării nerambursabile prin DR-33 sunt grupurile de producători din sectorul agricol și pomicol, recunoscute de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) conform legislației în vigoare. Este important ca aceste grupuri să fie recunoscute înainte de a solicita sprijinul financiar.

Consultare publică și perioada de aplicare

Ghidul solicitantului este disponibil pe pagina de internet a AFIR pentru consultare publică până pe 16 martie 2024. Persoanele interesate au posibilitatea să transmită propuneri sau observații pe adresa de e-mail [email protected], contribuind astfel la îmbunătățirea procesului de finanțare în sectorul agricol și pomicol.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul