×

Aurul atinge un nou record, iar paladiul depășește pragul de 1.000 de dolari

Aurul atinge un nou record, iar paladiul depășește pragul de 1.000 de dolari

Prețul aurului a atins un nou nivel record, iar paladiul a depășit pragul de 1.000 de dolari, generând interes și speculații în piața metalelor prețioase. Aceste evoluții au fost influențate de mai mulți factori, inclusiv așteptările de relaxare monetară în SUA și schimbările în cotațiile valutare.

Aurul atinge un nou record

Prețul aurului a crescut cu 0,8%, ajungând la 2.145,09 dolari pe uncie și atingând un maxim istoric de 2.152,09 dolari pe uncie în timpul sesiunii. Această performanță a fost susținută și de declinul dolarului, după ce președintele Fed, Jerome Powell, a indicat o posibilă reducere a dobânzii de referință în acest an. Aceste factori au contribuit la creșterea cererii pentru aur ca valoare de refugiu.

Impulsul dolarului și perspectivele de creștere

Analiza pieței indică posibilitatea ca aurul să înregistreze o creștere suplimentară, dat fiind sentimentul optimist predominant. Cu toate acestea, există previziuni că piața va avea nevoie de timp pentru a evalua impactul comentariilor lui Powell și pentru a interpreta raportul de vineri privind ocuparea forței de muncă. Tranzacțiile futures pentru aur din SUA au înregistrat și ele o creștere de 0,8%, închizând la 2.158,2 dolari pe uncie.

Creșterea prețului paladiului

În același timp, prețul paladiului a depășit pragul de 1.000 de dolari pentru prima dată după 12 ianuarie. Această evoluție a fost remarcată în contextul schimbărilor din piața metalelor prețioase și a cererii în creștere pentru acest metal, utilizat în principal în industria auto pentru catalizatoarele cu care reduce emisiile poluante.

Impactul creșterii prețului paladiului

Revenirea prețului paladiului peste 1.000 de dolari are consecințe semnificative asupra pieței și a producătorilor auto, care se vor confrunta cu costuri mai mari în producția de vehicule. Această evoluție va fi monitorizată atent de actorii din industrie, iar impactul asupra prețurilor la nivel global rămâne un subiect de interes și dezbateri viitoare.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul