×

Fabrica de lapte a crescut capacitatea de procesare la 35.000 de litri pe zi, datorită investiției în dotări moderne.

Fabrica de lapte a crescut capacitatea de procesare la 35.000 de litri pe zi, datorită investiției în dotări moderne.

În urma unei investiții în dotări moderne, fabrica de lapte a crescut capacitatea de procesare la 35.000 de litri pe zi, datorită implicării crescătorilor de vaci din rasa Bălțată Românească.

Fabrica de lapte de la zero

Crescătorii de vaci au construit o fabrică de lapte de la zero cu ajutorul fondurilor europene, având ca rezultat o unitate de procesare a laptelui care a început deja livrarea produselor către magazine locale și sectorul HORECA.

Sprijin pentru membrii asociației

Direcția generală a Kezdi Lacto Coop, Adrian Rotariu, a explicat că aceștia ajută membrii asociației să-și valorifice producția, oferindu-le un preț decent pentru lapte și asigurându-se că există suficient lapte pentru a atinge capacitatea maximă de producție.

Investiție și contribuție financiară

Construcția și dotarea fabricii s-au făcut cu ajutorul fondurilor europene accesate prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, totalizând o sumă de peste 2,6 milioane de euro. Fermierii au contribuit și ei cu aproximativ 500.000 de euro la acest proiect.

Dotări moderne și eficiență

Fabrica este complet funcțională cu doar opt angajați specializați în operarea instalațiilor, lucrand în două schimburi pentru a atinge capacitatea maximă de procesare de 3.000 de litri pe oră. Capacitatea maximă de procesare a fabricii a atins 35.000 de litri de lapte pe zi, facilitând astfel producția și distribuția în mod eficient.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul