×

Europa se pregătește pentru provocările venite din partea lui Putin și Trump

Europa se pregătește pentru provocările venite din partea lui Putin și Trump

Europa se pregătește pentru provocările venite din partea lui Putin și Trump. În contextul amenințărilor rusești și slăbirii solidarității NATO, guvernele europene iau măsuri de securitate.

Alertă în Europa

Guvernele europene se pregătesc pentru provocările venite din partea lui Putin și Trump. Perspectiva unei agresiuni crescute din partea Rusiei și posibila slăbire a solidarității NATO în cazul unei prezențe a lui Donald Trump la Casa Albă au pus autoritățile europene în alertă.

Măsuri de securitate

Dezbaterea privind securitatea a început în mai multe țări europene. Suedia, care nu a mai văzut un război de două secole, îndeamnă concetățenii să se pregătească mental și material pentru un conflict. Finlanda tocmai a aderat la NATO pentru a răspunde agresivității crescute a Rusiei, renunțând la neutralitate.

Creșterea cheltuielilor militare

Țările europene adoptă măsuri importante pentru a face față posibilelor amenințări. Suedia alocă deja 3,9% din PIB pentru apărare, aproape dublu față de nivelul minim stabilit de NATO. Croația reintroduce serviciul militar obligatoriu, iar alte state se gândesc la instruirea rezerviștilor pentru asigurarea securității interne.

Rezerviști și pregătire militară

Unele țări europene propun crearea unor armate de rezerviști pentru a întări securitatea internă. Germania, de exemplu, își propune să crească efectivele armatei și să reintroducă serviciul militar suspendat în 2011. Italia abordează problema creării unei rezerve militare pentru a face față amenințărilor din partea unor actori precum Iranul, Rusia sau Coreea de Nord.

Europa se pregătește pentru provocările viitoare și adoptă măsuri de securitate pentru a face față amenințărilor din partea lui Putin și Trump. Este un moment crucial pentru solidaritatea și securitatea continentului.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul