×

Eurodeputaţii adoptă legislaţie crucială pentru protejarea biodiversităţii în UE

Eurodeputaţii adoptă legislaţie crucială pentru protejarea biodiversităţii în UE

Marți, Parlamentul European a adoptat o legislație crucială pentru protejarea biodiversității în UE, în ciuda opoziției puternice din partea dreptei și a unor organizații agricole. Această legislație își propune să oprească declinul biodiversității și să oblige statele membre ale UE să repare ecosistemele deteriorate.

Victorie pentru mediul înconjurător

Această decizie a fost salutată de eurodeputații de centru și de stânga, precum și de ONG-urile de mediu, care au exprimat ușurarea lor după vot. Ei au considerat că este o victorie pentru ființele vii, agricultori și toți europenii.

Rezistență din partea dreptei și a extremei drepte

În ciuda succesului votului, Partidul Popular European (PPE) și extrema dreaptă au încercat să blocheze această legislație, cerând aleșilor să voteze împotriva ei. Cu toate acestea, textul a fost adoptat cu o majoritate de doar 15 voturi.

Restaurarea ecosistemelor până în 2030

Conform noii legislații, statele membre ale UE trebuie să impună măsuri de restaurare pe 20% din terenurile și spațiile maritime din întreaga Uniune Europeană până în 2030. De asemenea, acestea sunt obligate să restaureze cel puțin 30% dintre habitatele specifice aflate în stare proastă, cu prioritate pentru zonele Natura 2000.

În contextul unei creșteri a preocupărilor legate de schimbările climatice și pierderea biodiversității, această legislație reprezintă un pas important în direcția protejării mediului înconjurător și a asigurării unui viitor durabil pentru Europa.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul