×

Alertă de securitate: Mesaje periculoase pe Facebook și Instagram!

Alertă de securitate: Mesaje periculoase pe Facebook și Instagram!

Un nou avertisment a fost emis de către Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), atrăgând atenția asupra unor mesaje periculoase care circulă pe platformele Facebook și Instagram.

Mesaje Frauduloase de pe Facebook și Instagram

Utilizatorii sunt sfătuiți să fie extrem de atenți la mesajele pe care le primesc, chiar și de la persoane cunoscute sau prieteni, care solicită ajutor pentru obținerea codurilor de autentificare. Atacatorii cibernetici folosesc tehnici de inginerie socială pentru a manipula emoțiile victimelor și a le determina să dezvăluie informații sensibile.

Pericolul Tentativelor de Phishing

În special, serviciul de autentificare multifactorială este vizat, fiind o măsură crucială de securitate pentru protejarea conturilor personale. Tentativele de phishing sunt tot mai sofisticate și pot părea credibile, așa că este important să fii vigilent și să nu dezvălui informații confidențiale în urma unor solicitări suspecte.

Măsuri de Protecție Recomandate de DNSC

DNSC subliniază importanța păstrării calmului în fața unor situații de acest gen și recomandă analiza atentă a mesajelor primite. Utilizatorilor li se sugerează să nu ofere date personale sau coduri de autentificare la cerere și să contacteze imediat centrul de ajutor în cazul în care contul lor a fost compromis.

Este esențial să rămânem precauți și să nu cădem pradă înșelătoriilor online, protejându-ne astfel datele și conturile personale de atacurile cibernetice în creștere.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul