×

Emir Kusturica a cerut bani lui Putin pentru un nou proiect cinematic

Emir Kusturica a cerut bani lui Putin pentru un nou proiect cinematic

Regizorul sârb Emir Kusturica a stârnit controverse după ce a cerut bani lui Putin pentru un nou proiect cinematic, în timp ce făcea o paralelă între războiul din Ucraina și cel din fosta Iugoslavie.

Întâlnirea cu Putin

Emir Kusturica s-a întâlnit cu dictatorul rus Vladimir Putin la Moscova, unde i-a solicitat finanțare pentru viitorul său film. Regizorul, cunoscut pentru admirația sa față de Putin, a făcut referire la „dreptatea istorică personală” a liderului rus.

Admirația pentru Putin

Kusturica, născut musulman la Sarajevo, s-a convertit la ortodoxie în 2005 și a devenit activist naționalist sârb. Acesta a mai vizitat Moscova în 2012, la inaugurarea celui de-al treilea mandat al lui Putin.

Proiectul cinematografic

Filmul regizat de Emir Kusturica a fost premiat la Festivalul de Film de la Veneția și prezintă dialoguri în limba romani, sârbă și bulgară. Personajele din film schimbă frecvent între aceste limbi, oferind o perspectivă culturală diversificată.

Controverse și reacții

Această cerere de finanțare către Putin a stârnit critici și controverse în industria cinematografică, mulți considerând că implicarea politică a regizorului poate afecta neutralitatea și integritatea proiectului său artistic.

Stay tuned pentru mai multe actualizări pe această temă controversată!

Partajează acest conținut:

Publică comentariul