×

Descoperă frumusețea Cheilor Sohodolului și principalele atracții turistice din zonă.

Descoperă frumusețea Cheilor Sohodolului și principalele atracții turistice din zonă.

Oltenia ascunde comori naturale de o frumusețe irezistibilă, iar una dintre aceste minuni este reprezentată de Cheile Sohodolului din județul Gorj. Aici, în comuna Runcu, vizitatorii sunt întâmpinați de peisaje spectaculoase și de o atmosferă încărcată de mister și aventură.

Descoperă frumusețea naturală a Cheilor Sohodolului

Cheile Sohodolului se întind pe o distanță de 12 kilometri, între localitățile Runcu și Poiana Contului, făcând parte din masivele Retezat Godeanu din Munții Vulcan. Apele pârâului Sohodol au creat de-a lungul timpului canioane, peșteri, abrupturi și doline care atrag privirile și inimile celor ce le descoperă.

Întâlnește o biodiversitate remarcabilă

Această zonă găzduiește peste 300 de specii de plante care își găsesc refugiul în condițiile geomorfologice unice. În plus, fauna din Cheile Sohodolului este diversă, însă trebuie să fiți atenți la viperele cu corn, locuitori ai acestor meleaguri sălbatice.

Principalele atracții turistice din Cheile Sohodolului

Printre punctele de interes pe care le poți descoperi în această zonă se numără Inelul de piatră, Peștera Popii, Nările, Fusteica și Peștera Gârla Vacii. Fiecare dintre aceste locuri ascund povești și peisaje unice, gata să fie explorează și admirate de către turiști.

Participă la festivalul din septembrie

Dacă ești pasionat de evenimente culturale și tradiționale, în perioada septembrie are loc un festival în zona Cheilor Sohodolului. Acesta este momentul perfect pentru a descoperi și mai mult din farmecul acestei regiuni și pentru a te bucura de atmosfera autentică oltenescă.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul