×

De ce sunt interzise nunțile în 2024: Perioadele tabu stabilite de Biserica Ortodoxă Română

De ce sunt interzise nunțile în 2024: Perioadele tabu stabilite de Biserica Ortodoxă Română

În anul 2024, Biserica Ortodoxă Română a impus anumite restricții în ceea ce privește organizarea nunților, respectându-și tradițiile și învățăturile religioase.

Perioadele tabu pentru nunți în 2024:

1. Zilele de post și posturile de peste an

Conform regulilor bisericești, organizarea unei nunți în zilele de post sau în posturile de peste an este interzisă, având în vedere importanța abstinenței și respectarea tradițiilor religioase.

2. Ajunul și zilele Praznicelor Împărătești

Nu se pot organiza nunți în ajunul și în zilele Praznicelor Împărătești, precum 1-2 februarie, 12-13 iunie, 22-24 iunie, 15 august sau 13-14 septembrie, deoarece aceste zile sunt dedicate rugăciunii și sărbătoririi religioase.

3. De la Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paști până la Duminica Sfântului Apostol Toma

În perioada 11 martie-12 mai, este interzisă organizarea nunților, deoarece credincioșii sunt chemați să se pregătească spiritual pentru sărbătoarea Învierii Domnului.

4. Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel

În timpul Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care are loc în anumite perioade din iunie și iulie, nu se desfășoară nunți, respectându-se tradițiile religioase.

5. Postul Adormirii Maicii Domnului

Din 31 iulie până în 14 august, este perioada în care organizarea nunților este interzisă, deoarece credincioșii se roagă și se pregătesc pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

6. Postul Nașterii Domnului

În perioada 15 noiembrie – 24 decembrie, Biserica stabilește că nunțile nu pot avea loc, pentru a se respecta tradițiile legate de Postul Nașterii Domnului.

7. Perioada de la Crăciun până la Bobotează

Nu se organizează nunți în intervalul 25 decembrie – 6 ianuarie, deoarece această perioadă este dedicată sărbătoririi Nașterii Domnului și a Botezului în Iordan.

Astfel, respectarea acestor perioade tabu pentru nunți în 2024 reprezintă o modalitate de păstrare a tradițiilor și învățăturilor Bisericii, iar cuplurile sunt îndemnate să țină cont de aceste reguli pentru a se asigura că sărbătoarea nunții nu intră în conflict cu rigorile religioase.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul