×

De ce ar trebui să eviți să bei cafea imediat după ce te-ai trezit

De ce ar trebui să eviți să bei cafea imediat după ce te-ai trezit

De ce ar trebui să amânăm cafeaua dimineața?

Un nou sfat pentru iubitorii de cafea

Cafeaua este un adevărat ritual matinal pentru mulți dintre noi, dar oare îl abordăm corect? Specialiștii ne atrag atenția asupra momentului potrivit pentru a gusta prima ceașcă de cafea și efectele pe care le poate avea asupra sănătății noastre.

Momentul optim pentru cafea

Conform unui articol din The Mirror, consumul de cafea imediat după trezire ar putea nu fi cea mai bună idee. Dr. Lee explică că nivelurile hormonului cortizol urmează un anumit ritm pe parcursul zilei și ar fi recomandat să așteptăm cel puțin 45 de minute după trezire înainte de a ne bucura de cafea. Astfel, nivelurile de cortizol fiind mai scăzute la mijlocul sau sfârșitul dimineții, ar fi momentul ideal pentru a savura o ceașcă de cafea.

Impactul asupra somnului

Consumul de cafea prea târziu în zi poate afecta calitatea somnului, deoarece cofeina poate perturba modelele naturale de somn. De aceea, este recomandat să evităm cafeaua cu cel puțin șase ore înainte de culcare, ultima ceașcă fiind indicat să fie consumată nu mai târziu de ora 15:00.

Alternativa mai blândă

Pentru cei care doresc să se bucure de o băutură caldă fără a afecta somnul, cafeaua decofeinizată sau ceaiurile din plante reprezintă opțiuni mai prietenoase cu organismul. Consumul de apă înainte de cafea este, de asemenea, important pentru a preveni deshidratarea cauzată de cofeină.

Concluzie

Prin ajustarea rutinei noastre matinale și acordând atenție momentului potrivit pentru a consuma cafea, putem maximiza beneficiile acesteia și evita capcanele dependenței de cofeină. Un echilibru între savurarea cafelei și respectarea nevoilor organismului poate contribui semnificativ la bunăstarea noastră fizică și mentală.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul